Vaarinstructies

Vaarinstructies.
Wilt u varen maar heeft u weinig ervaring? Geen probleem! Wij leggen u graag alles uit.
Een proefvaart is eventueel mogelijk. De routes worden zorgvuldig met u doorgenomen, en natuurlijk krijgt u de route(s) + vaarkaart mee. 
Heeft u verder nog vragen, dan helpen wij u daar graag mee.

Meerdaags sloep varen

Wij geven u de mogelijkheid om bij ons voor meerdere dagen een sloep te huren.
U kunt bijvoorbeeld de sloep bij uw vakantiehuis/camping/hotel tot uw beschikking hebben.
Wij kunnen u advies geven over meerdere daagse vaarroutes / tips . Bijvoorbeeld: de elfstedentocht varen met een sloep. Wij kunnen de sloep ook op uw vakantieadres bezorgen/ophalen. Kortom: genieten van de rust en vrijheid die het varen met een sloep in Friesland u zal geven. De huurprijzen zijn in overleg, in verband met de aantal dagen dat u van de sloep wilt gebruik maken.

Heeft u andere wensen? Laat het ons gerust weten.

Hele dag varen

Route 1:

U vaart over het Slotermeer, via de plaats Woudsend over het Heegermeer naar de plaats Heeg. Vervolgens kunt u doorvaren naar Sneek, waar veel bezienswaardigheden zijn, bijvoorbeeld de watertoren/waterpoort. U heeft voldoende tijd om heerlijk even ergens aan te meren om bijvoorbeeld een bakje koffie te doen, of om bijvoorbeeld één van deze plaatsen goed te bezichtigen.

Route 2:

U vaart over het Slotermeer, door de plaats Balk over de Luts, bekend van de Elfstedentocht. Daarmee komt u terecht in het natuurgebied de Wyldemerk. Waar u vervolgens via de Fluessen over de Morra richting Stavoren vaart. Bij Stavoren kunt u binnendoor, door  Molkwerum naar Hindeloopen. Vervolgens vaart u via Koudum over de Fluessen door de plaats Woudsend weer terug.
Kortom: ontspannen varen, luieren en genieten van de prachtige vergezichten en het water gelegen in de natuur van Friesland en in de gezellige dorpen.

Halve dag varen

Voor de halve dag hebben wij meerdere routes voor u.

Route 1:
U kunt bijvoorbeeld over het Slotermeer door het toeristische plaatsje Woudsend  varen, over het Heegermeer naar Heeg .

Route 2:

U vaart over het Slotermeer, door het plaatsje Balk, door de Luts bekend van de Elfstedentocht die omringd is door bomen en de volop aanwezige natuur. Daarmee komt u terecht in het natuurgebied de Wyldemerk . Vervolgens komt u terecht op de Fluessen , en vaart u via Woudsend weer terug.
Kortom, genieten van de rust en vrijheid die het varen met een sloep in Friesland u zal geven.